• Altijd verzekerd van kwalitatief slaapcomfort
 • Thuisbezorgd én gemonteerd
 • Duurzame ophaalservice
 • We staan altijd voor je klaar
 • Powered by Beter Bed

We brengen bijna één derde van ons leven slapend door. Er gaat niets boven een goede nachtrust om ons fit en energiek te voelen. Maar slapen we eigenlijk wel gezond? En hoe verantwoord zijn de materialen die we tegenkomen in de slaapkamer?

Zuinig zijn op mens en aarde

Duurzaamheid heeft een hoge prioriteit voor Leazzzy. We zijn continu op zoek naar manieren hoe wij duurzaam bezig kunnen zijn. Want we moeten zuinig zijn op de mensen én de aarde. Daarom heeft Leazzzy zowel een volledig circulaire matras, als complete boxspring in het assortiment! Zo proberen we op een slimme manier steeds duurzamer te worden.

Tweede leven voor jouw boxspring

Wil jij na afloop van je leaseperiode je boxspring houden? Dan kun je deze voor een restbedrag van ons overnemen. Maar het kan ook zo zijn dat jij na vijf jaar een andere smaak of wens hebt. Dan halen wij je oude boxspring of matras op. Die gaat vervolgens naar iemand die dit goed kan gebruiken. Want weggooien vinden wij zonde!

Jouw matras recyclen | Leazzzy

Recycle of reuse

Jouw matras recyclen

In samenwerking met RetourMatras zorgen we voor een duurzame manier om jouw matras te recyclen. In tegenstelling tot andere verwerkingsbedrijven worden matrassen hier niet verbrand maar juist gerecycled. Het doel van RetourMatras is gebruikte matrassen op duurzame wijze verwerken met de focus op volledig hergebruik van materialen die vrijkomen. Door deze innovatie in grondstoffenhergebruik vind je jouw matras na recycling terug in bijvoorbeeld isolatieplaten, valdemping onder speeltuinen en gerecyclede textielproducten.

Zo zetten we samen stappen naar een duurzamere beddenmarkt.

Voor meer informatie, bekijk de website van RetourMatras: www.retourmatras.nl

Een tweede leven voor jouw slaapproduct

Bij Leazzzy lease je je boxspring of matras voor de duur van 5 jaar. Na 5 jaar neem jij afscheid van je slaapproduct, maar wij nog niet! Afscheid nemen bestaat voor ons niet. Een boxspring gaat soms wel 10 jaar mee. Na 5 jaar is het dus harstikke zonde om deze weg te gooien. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor onze eigen producten, en daarom hergebruiken we deze! 

Circulaire matras

In Nederland alleen al worden elk jaar ongeveer anderhalf miljoen matrassen weggegooid. In Europa zijn dit er zelfs 35 miljoen en in de Verenigde Staten 20 miljoen. Daarom zetten wij in op groen.

Leazzzy M line Green Circular

De circulaire Leazzzy M line Green Circular matras van M line staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Ook na jarenlang intensief gebruik en vele comfortabele nachten kunnen de gebruikte grondstoffen hergebruikt worden voor de productie van een nieuw matras. Hierdoor worden er geen materialen verspild of vernietigd aan het einde van de levensduur en helpen we de schaarste rondom grondstoffen te verminderen. Zo werken we samen aan een betere toekomst.

De duurzame Leazzzy M line Green Circular matras levert niet in op comfort. Het matras heeft 3 elastische 3D lagen die zorgen voor een optimale ventilatie en uitstekende warmteafvoer. Deze eigenschappen worden versterkt door de zachte tijk, die gemaakt is van polyester. De pocketvering opgedeeld in 3 comfortzones, zorgt voor ergonomische ondersteuning en een voortreffelijke drukverdeling. Profiteer iedere nacht weer van een goede nachtrust op een verantwoord matras. Zo heb je overdag weer meer dan genoeg energie voor je volgende topprestatie.

Bekijk de Leazzzy M line Green Circular

Niaga® label

De Leazzzy M line Green Circular is voorzien van het Niaga® label. Zo weet je zeker dat je matras is ontworpen voor hergebruik. Door de QR-code op het label te scannen, zie je van welke materialen het matras is gemaakt. Want zonder materiaaltransparantie geen circulaire economie! Ook vind je alle inleverinformatie om de cirkel daadwerkelijk rond te maken. Zo behouden we samen alle grondstoffen. Een groen matras is ook een lokaal matras. De productie en recycling vindt dan ook zo lokaal mogelijk plaats. Onze partners en producenten komen enkel uit Europa:

 • Garen - Amann Group, Duitsland
 • Pocketveren - Agro Int. GMBH & Co KG., Duitsland
 • Border - TWE Meulebeke BVBA, België
 • Comfortlaag - Müller Textil, Slowakije
 • Zijkant matras - Enkev BV, Nederland
 • Rits - Coats Opti, Duitsland
 • Labels -EE Labelservice, Nederland
 • Viltbodem - VeBe Floorcoverings, Nederland
 • Waslabel - Juritex Kaatsheuvel B.V., Nederland
 • Tijk - Innofa BV, Nederland
 • Niaga® click-unclick adhesive - Niaga®, Nederland
Een tweede leven voor jouw boxspring | Leazzzy

Circulaire boxspring

Dat groen slapen goed slapen is ervaar je met de Leazzzy Pure en Leazzzy Nature. Deze duurzame boxsprings zijn volledig modulair opgebouwd. Je kunt de boxsprings eenvoudig helemaal uit elkaar halen en alle materialen zijn recyclebaar. Geen nietjes, geen lijm, geen schuim, wel een circulair systeem en dus geheel ontworpen voor hergebruik.

Geen nietjes. Wél een klikprofiel.

De stoffering wordt aan je bed geklikt. Hierdoor is de stof makkelijk afneembaar, wasbaar én kun je na verloop van tijd nog eens van kleur wisselen. Bovendien is de stof uiteindelijk bij het recycelen goed te scheiden van de andere onderdelen.

Geen lijm. Wél innovatieve clips.

Speciaal ontwikkelde gepatenteerde clips houden de onderdelen van je boxspring op hun plek. Dankzij deze ingenieuze verbindingsmethode kan je bed eenvoudig weer gedemonteerd en het materiaal volledig hergebruikt worden.

Geen schuim. Wél micropockets.

Thermisch verbonden micropockets zorgen over de gehele breedte van het matras, ook aan de zijkanten. Deze schuimvervanger is niet alleen goed voor je eigen slaapcomfort, maar ook goed voor het milieu!

Leazzzy Pure Leazzzy Nature

Sleep eazzzy
get lazy
Jouw boxspring wordt
thuis bezorgd en gemonteerd.
Kapot? We zorgen voor
snelle reparatie of vervanging.
Inclusief
verhuisservice.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.